неділю, 21 лютого 2021 р.

Хроніки подій ІІ (обласного) туру ВК «Учитель року - 2021» в номінації «Керівник закладу освіти»: заключне конкурсне випробування «Фасилітаційна сесія»

 



З 15.02.2021 по 18.02.2020 року  було проведено заключне конкурсне випробування Фінального етапу ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2021» в номінації «Керівник закладу освіти» «Фасилітаційна сесія».




Мета: демонстрація учасником/учасницею конкурсу готовності здійснювати фасилітацію проблемної теми.

Формат: проведення фасилітаційної сесії за участі педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Запорізької області.

Конкурсне випробування «Фасилітаційна сесія» та його оцінювання членами журі проводиться у очно-дистанційному режимі у два конкурсних дні. За допомогою он-лайн жеребкування було визначено індивідуальну тему Фасилітаційної сесії для кожного учасника.

Конкурсантам було запропоновано значущі й актуальні освітні питання, що вимагали інтеграції всіх елементів управлінської компетентності та активізації механізмів колективного управління для їх вирішення.

Підготовка конкурсантів до проведення Фасилітаційної сесії відбувалась у період з 9:30 15.02.2021 до 13:30 16.02.2021у режимі Offline.
16.02.2021 з 13.30 до 13.50 учасники завантажили сценарій заходу на  дистанційну платформу.

Фасилітаційні сесії були проведені на базі опорних закладів освіти в очному форматі у синхронному режимі 16.02.2021 з 14:00 до 14:40) з дотриманням протиепідеміологічних заходів. На кожному заході у режимі Online за допомогою платформи ZOOM був присутнім один член фахового журі. У процесі заходу відбувалась відео зйомка. Після закінчення Фасилітаційної сесії відеоматеріал були завантажені на дистанційну платформу https://zoippo.net.ua/teacher/ для ознайомлення та оцінювання членами журі.

Всі фіналісти в ході Фасилітаційної сесії продемонстрували високий рівень професіоналізму, фахові якості фасилітатора, читку структуру організації заходу, уміння керувати та направляти колектив у напрямку очікуваних результатів. В ході проведення сесій конкурсанти поділилися своїми професійними  напрацюваннями творчими родзинками, продемонстрували високий рівень володіння інноваційними технологіями організації елементів партисипативного управління.

З результати конкурсного випробування «Фасилітаційна сесія» можна ознайомитись на блозі конкурсу «Учитель року 2021» https://vrzpoblblog.blogspot.com/p/2021.html.

Немає коментарів:

Дописати коментар