субота, 18 травня 2024 р.

Про інформаційні матеріали стосовно небезпеки азартних ігор

 Шановні колеги!

 З метою забезпечення проведення національної інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо небезпеки азартних ігор, загроз ігрової залежності, способів попередження та лікування ігрової залежності, контактів  закладів, які надають допомогу особам з ігровою залежністю, та особливостей функціонування Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх  ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти" направляє для застосування в роботі інформаційні матеріали стосовно небезпеки азартних ігор, загроз ігрової залежності, способів запобігання ігрової залежності, контактів закладів, які надають допомогу особам з ігровою залежністю та інше.

четвер, 16 травня 2024 р.

Діалог-сесія «Роль освіти у формуванні суспільства, нетерпимого до корупції»

 

16 травня 2024 року в межах тематичного напряму «Сучасні тенденції та перспективи розвитку освітнього менеджменту, педагогіки та психології в реаліях сьогодення» II Міжнародної науково-практичної конференції «Освіта та наука крізь виклики сьогодення» була проведена діалог-сесія «Роль освіти у формуванні суспільства, нетерпимого до корупції».


Мета заходу полягала у визначенні ролі освіти у формуванні суспільства, нетерпимого до корупції та окресленні шляхів подолання толерантного ставлення до корупції в учасників освітнього процесу.

Організаторами та модераторами заходу виступили співробітники кафедри менеджменту освіти та психології: кандидат наук з державного управління, доцент Гревцева Євгенія і кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри Афанасьєва Тетяна.

До діалог-сесії долучилося 65 учасників з різних куточків України (Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Миколаївської, Житомирської, Полтавської, Черкаської та Вінницької областей), серед яких: керівники, заступники, педагогічні і науково-педагогічні працівники закладів освіти всіх типів; представники Центрів професійного розвитку педагогічних працівників; практичні психологи та ін.

У ході проведення заходу розкрито сутність та основні характеристики корупції; визначено різноманітні прояви та наслідки цього негативного явища; наведено дані опитувань авторитетних дослідницьких агенцій щодо ставлення населення до корупції та рівня корупційного досвіду громадян у різних сферах, зокрема, освіті; проведено опитування серед учасників діалог-сесії щодо ставлення до корупції та готовності до її подолання; розкрито психологічні особливості корупційної та антикорупційної поведінки; розглянуто нормативно-правове забезпечення та індикатори ефективності державної антикорупційної політики; окреслено шляхи формування нульової толерантності до корупції в суспільстві; запропоновано інструменти формальної та неформальної освіти, спрямовані на прищеплення доброчесної поведінки у здобувачів освіти та формування нетерпимості до корупції; продемонстровано ресурси для підвищення власної правової грамотності у питаннях запобігання та протидії корупції.

Від модераторів заходу: Вдячні учасникам діалог-сесії за проявлений інтерес до цієї надважливої проблеми та активність в обговореннях під час заходу! Ми щиро віримо, що заклади освіти спроможні відіграти одну з ключових ролей у формуванні суспільства, нетерпимого до корупції. На нашу думку, те, що ми вже починаємо відкрито говорити про проблеми, пов’язані з корупцією – важливий крок на шляху до успіху!

середа, 15 травня 2024 р.

Про додаткову реєстрацію педагогічних працівників закладів освіти Запорізької області на тренінги у травні-червні 2024р.

У травні-червні 2024 року відбудуться навчальні тренінги для педагогів Запорізької області за регіональним замовленням (безкоштовно для учасників) з метою розвитку професійної компетентності педагогів з питань, які мають актуальність для системи освіти нашої області та впровадження Концепції «Нова українська школа».

У зв’язку з додатковими зверненнями педагогів та закладів освіти оголошується додаткова реєстрація на тренінги. Форма навчання – дистанційна, безкоштовно для учасників.

Слухачі, які успішно опанують програму тренінгу, отримають сертифікат про підвищення кваліфікації.

Тренінги, які проводитимуть викладачі 

кафедри менеджменту освіти та психології

Плекання резилієнтності в закладі освіти (45год)

Категорія учасників: педагогічні працівники ЗЗСО, керівники, консультанти та психологи ЦПРПП

Дати проведення: 27.05.2024-12.06.2024

Реєстрація

 

Практика управління закладом освіти в умовах змін та зовнішніх викликів (45год)

Категорія учасників: керівники закладів загальної середньої та спеціалізованої освіти

Дати проведення: 27.05.2024-12.06.2024

 Реєстрація

 

Психосоціальнапідтримка учасників освітнього процесу в закладах професійно-технічної освіти (16 год)

Категорія учасників: педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти 

Дати проведення: 17.06.2024-20.06.2024

Реєстрація


Психосоціальнапідтримка учасників освітнього процесу в закладах позашкільної освіти

Категорія учасників: педагогічні працівники закладів позашкільної освіти

Дати проведення: 17.06.2024-20.06.2024

Реєстрація


Педагогічним працівникам закладів освіти, які бажають пройти навчання на зазначених тренінгах, необхідно зареєструватися за посиланнями (реєстрація здійснюється до автоматичного заповнення групи,  кількість учасників обмежена). Для реєстрації запрошуються педагоги, які не реєструвалися на ці тренінги у грудні 2023 р. Просимо звертати увагу на теми тренінгів та цільову аудиторію, а також зважити всі особисті та робочі обставини перед здійсненням реєстрації на тренінги.

Листи-запрошення на тренінги та списки нових зареєстрованих учасників будуть надіслані окремим листом на вказані під час реєстрації електронні адреси після опрацювання результатів реєстрації.

Контактні особи:

− Савіч Ірина Олександрівна, методист навчально-методичного центру,

kpk.zoippo@gmail.com

− Задорожкіна Яна Сергіївна, завідувач навчально-методичним центром,

nnc@zoippo.net.ua

середа, 8 травня 2024 р.

Запрошуємо до участі!

 Шановні колеги!

Запрошуємо до участі в діалог-сесії

«Роль освіти у формуванні суспільства, нетерпимого до корупції»


Час проведення: 16 травня 2024р. об 11:00

Мета заходу: визначити роль освіти у формуванні суспільства, нетерпимого до корупції та окреслити шляхи подолання толерантного ставлення до корупції в учасників освітнього процесу

Категорія учасників: керівники закладів освіти, педагогічні працівники, керівники, консультанти, психологи Центрів професійного розвитку педагогічних працівників

Модератор: Євгенія Гревцева, кандидат наук з державного  управління, доцент кафедри менеджменту освіти та психології КЗ «ЗОІППО» ЗОР

Спікери: Євгенія Гревцева, кандидат наук з державного  управління, доцент кафедри менеджменту освіти та психології КЗ «ЗОІППО» ЗОР

Тетяна Афанасьєва, кандидат психологічних наук, доцент кафедри менеджменту освіти та психології КЗ «ЗОІППО» ЗОР






середа, 1 травня 2024 р.

Дослідження особливостей професійної діяльності фахівців психологічної служби

 Шановні колеги!

Просимо вас заповнити анкету та взяти участь в дослідженні особливостей професійної діяльності фахівців психологічної служби, а саме дослідженні рівня стресу та особливостей використання професійної саморегуляції в умовах сьогодення. Будемо вдячні за Ваші відповіді на запитання анкети. Результати дослідження будуть використані тільки в узагальненому вигляді та є конфіденційними.
Вдячні за Ваші відповіді!

Заповнити анкету можна тут