пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Курси підвищення кваліфікації директорів закладів освіти всіх типів

27 квітня 2018 року завершилися курси підвищення кваліфікації директорів закладів освіти всіх типів. Проблемні питання, які піднімалися під час навчальних занять ставали підґрунтям для розгортання широких наукових дискусій, орієнтованих на пошук шляхів вирішення проблем, які виникають на практиці в управлінні закладом освіти.
Педагогічна практика курсів підвищення кваліфікації проходила на базі Запорізької гімназії №46 Запорізької міської ради Запорізької області. Темою для обговорення стало питання «Створення в гімназії середовища для впровадження інновацій за Концепцією «Нова українська школа».
Педагогічну практику провела Колесник Л.А., заступник директора з навчально-виховної роботи, яка у форматі печа-куча виступила із доповіддю «Освітній менеджмент Запорізької гімназії №46».
Вчителями початкових класів Шель Н.В. та Любімовою І.І. був проведений методичний інтенсив на тему: «Стратегії Нової української школи: середовище, що належить дітям». Заступник директора з навчально-виховної роботи Каплунова Л.В. провела методичний інтенсив на тему: «Формування ключових компетентностей через реалізацію програми «Німецький мовний диплом в школах України».

Слухачам також були запропоновані презентації уроків з елементами тренінгу, а саме: «Технологія проведення інтегрованого уроку» (тренери: Семенова Т.С., Мешкова О.С.); «Бінарний урок: українська література і математика» (тренери: Манойло Т.Є., Іванісова О.В.); «Інноваційні форми проведення виховних годин як запорука розвитку професійної компетенції класного керівника» (тренер – Усанова С.І.)
Висловлюємо щиру вдячність директору гімназії №46 - Круглій Людмилі Юхимівні, яка організувала педагогічну практику на високому професійному рівні!
Велика кількість проблемних питань, присвячена різноманітним аспектам управління закладом освіти була розглянута під час захисту проектів та випускних робіт. Слухачі поділилися своїм досвідом, цінними порадами та особистим баченням вирішення складних завдань, що стоять перед закладами освіти в нових умовах.

Шановні керівники закладів освіти! Ми вдячні вам за допитливість, відкритість, теплу атмосферу та безцінний досвід, яким ви з нами поділилися! Бажаємо успіху у вашій непростій і надзвичайно відповідальній професійній діяльності!

Запрошуємо усіх до співпраці у міжкурсовий період!


Немає коментарів:

Дописати коментар