пʼятницю, 25 червня 2021 р.

Вітаємо із завершенням тренінгу «Підготовка освітніх експертів»

  

Протягом двох місяців з 26 квітня по 24 червня 2021 року близько 80 педагогічних працівників Запорізькій області (директори, заступники, вчителі та психологи закладів загальної середньої освіти, науково-педагогічні працівникибули учасниками тренінгу «Підготовка освітніх експертів». Реалізація даного освітнього проекту стала можливою завдяки тісній і плідній співпраці Державної служби якості освіти (ДСЯО) у Запорізькій області й КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР. 

Навчання відбувалося у дистанційному й очному форматах. За цей час освітяни докладно опрацювали основні нормативні та методичні засади проведення інституційного аудиту закладу загальної середньої освіти, ознайомилися з основними методами збору інформації та практично апробували існуючий на сьогодні інструментарій дослідження внутрішньої системи забезпечення якості освіти; отримали досвід написання аналітичних документів за результатами оцінювання освітніх і управлінських процесів закладу освіти тощо.

Протягом усієї тренінгової програми учасники активно спілкувалися з викладачами: представникамии Державної служби якості освіти (Т.Я. Озеровою, О.С. Коноваленко, К.І. Коваль, І.А. Бугарь, О.М. Кучеренко) та науково-педагогічними працівниками КЗ «ЗОІППО» ЗОР (проректором з навчально-методичної роботи Л.А. Черніковою; представниками кафедри менеджменту освіти та психології − к. психол.н., доцентом Т.О.Афанасьєвою, к.н.з держ. управління, доцентом Т.В.Кравченко, к.п.н., доцентом Т.М.Бабко та кафедри початкової освіти − к.п.н., доцентом О.М.Мельник).

Під час дистанційного навчання учасники тренінгу, крім запланованих програмою вебінарів, побували ще й на он-лайн зустрічах з київськими експертами проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

На очній сесії разом з Н. Славовою (співробітник ДСЯО) було розглянуто тему «Права та обов’язки членів експертної групи. Антикорупційне законодавство»; в інтерактивній формі підведено підсумкове заняття з теми «Процедура, методика та інструментарій для проведення оцінювання освітніх і управлінських процесів ЗЗСО під час інституційного аудиту»  (представники ДСЯО О.С.Коноваленко і О.М.Кучеренко) а також працівниками кафедри менеджменту освіти та психології КЗ«ЗОІППО»ЗОР проведено комунікативний тренінг (викладачі: д.психол.н., професор Т.Є. Гура, к. психол.н., доцент Ю.М. Чемодурова).

У результаті ряди освітянської спільноти Запорізької області поповнились новими, не лише сертифікованими, а й досвідченими, освітніми експертами, які сприятимуть підвищенню якості як свого закладу освіти, так і всієї Запорізької області.






Немає коментарів:

Дописати коментар