четвер, 31 серпня 2023 р.

На порозі 2023-2024 навчального року: долаємо управлінські виклики

 У межах Серпневих студій, які проводяться комунальним закладом «Запорізький обласний інститут післядипломної освіти» Запорізької обласної ради, працівниками кафедри менеджменту освіти та психології 29 серпня 2023 року було проведено обласний вебінар з теми «Новий навчальний рік: управлінські виклики»

Учасниками заходу стали 165 представників управлінських команд закладів освіти різних типів та  працівники ЦПР ПП Запорізької області.

Організатором і модератором заходу виступила Тетяна Миколаівна Бабко, к.п.н, доцент кафедри менеджменту освіти та психології.



З вітальними словами до учасників звернулися: Чернікова Людмила Антонівна (проректор з навчально-методичної роботи к.п.н., доцент) та Варецька Олена Володимирівна (проректор з науково-методичної роботи, д.п.н., професор). Виступаючими було окреслено сучасні тенденції державної освітньої політики та напрями подальшої співпраці.

  

Мета заходу полягала в тому, щоб проаналізувати вплив зовнішніх чинників військового часу на розвиток закладів освіти Запорізької області; визначити найпріоритетніші стратегічні та тактичні напрями управлінської діяльності на 2023/2024 н.р.; поділитися досвідом щодо вирішення актуальних освітніх проблем, які мають місце в умовах функціонування закладів освіти у військовий час.

Учасники мали змогу усвідомити досвід тактичної управлінської діяльності щодо подолання управлінських викликів  закладу освіти з території активних бойових дій - Дяченко Світлана Михайлівна, директорка Преображенська гімназія "Основа", опорний заклад освіти Преображенської сільської ради.


А також познайомитись з сучасним, практично значущим для багатьох присутніх стратегічним проєктом «Відновлення закладу загальної середньої освіти після деокупації», який презентувала Тюріна Олена Василівна директорка Мелітопольської гімназії № 23 Мелітопольської міської ради Запорізької області.


Працівниками кафедри менеджменту освіти та психології було презентовано результати проведеного тематичного опитування та представлено ряд методичних розробок для реалізації актуальних для управлінців завдань в умовах військового часу:

     Орієнтовний алгоритм управлінських дій керівника закладу освіти  в умовах протистояння дестабілізуючим впливам зовнішніх факторів (Бабко Т.М., к.п.н., доцент кафедри менеджменту освіти та психології)

     Шляхи реалізації оперативного менеджменту в контексті діяльності закладу освітив умовах війни (Кравченко Тетяна Володимирівна, к.держ.упр, доцент кафедри менеджменту освіти та психології)

     Фасилітація як ефективний інструмент прийняття командних рішень в закладі освіти (Гревцева Євгенія Олександрівна к.держ.управл., доцент кафедри менеджменту освіти та психології)

 

Практичні поради щодо подолання управлінських викликів під час запровадження НУШ в адаптаційному циклі базової школи було надано під час виступу Фокші Світлани Євгенівни, методиста навчально-методичного відділу; координатора регіонального проєкту «НУШ базова школа  у Запорізькій  області».



Проведений захід можна вважати стартовим на порозі 2023-2024 навчального року.

Але сподіваємось, що накреслені напрями перспективної співпраці допоможуть нам професійно й гідно подолати усі управлінські виклики поточного року!

 

Відеозапис заходу

Презентація 












Немає коментарів:

Дописати коментар