четвер, 19 жовтня 2023 р.

Вебінар на тему «Моделювання управлінського (педагогічного) досвіду як провідний фактор інноваційного менеджменту в освітній організації»

 Згідно плану науково-методичного супроводу професійного розвитку педагогічних та керівних кадрів закладів освіти Запорізької області (наказ ДОН ЗОДА від 30.12.2022 р. № 433) викладачем кафедри менеджменту освіти та психології Бабко Тетяною Миколаївною 19 жовтня 2023 року було проведено обласний вебінар на тему «Моделювання управлінського (педагогічного) досвіду як провідний фактор інноваційного менеджменту в освітній організації».

Учасниками заходу стало понад 170 педагогів Запорізької області: керівники (директори, заступники), вчителі та вихователі, методисти закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної та загальної середньої освіти; працівники Центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

Під час проведення вебінару було розкрито теоретичні основи моделювання інноваційного процесу в закладах освіти; надано практичні рекомендації щодо особливостей розробки моделей управлінських (педагогічних) інновацій; розкрито провідні управлінські завдання організаційного супроводу й узагальнення інноваційних процесів, що запроваджуються у військовий час.

Досить корисними і практично значимими для учасників вебінару стали представлені зразки оформлення різних елементів інформаційно-педагогічної моделі інноваційної розробки (новизна, провідна педагогічна ідея, рекомендації для колег тощо).

Учасники познайомились із досвідом застосування апробованих ведучою вебінару інструментів для забезпечення ефекту «групової динаміки» вчителів залучених до інноваційної діяльності.

Підсумовуючи роботу онлайн заходу було окреслено перспективні напрями співпраці кафедри менеджменту освіти та психології з учасниками вебінару щодо розробки й оформлення моделей управлінських (педагогічних) інновацій у власному закладі освіти.

Презентаційні матеріали




Немає коментарів:

Дописати коментар