понеділок, 13 листопада 2023 р.

Тренінги для вчителів 5-6кл. закладів загальної середньої освіти Модуль 1 «Реалізація концепції «Нова українська школа» в адаптаційному циклі базової середньої освіти»

 У жовтні та листопаді 2023р. у рамках підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно до Концепції «Нова українська школа» пройшли тренінги для вчителів 5-6кл. закладів загальної середньої освіти. Тренери кафедри менеджменту освіти та психології ознайомили слухачів з темами Модулю 1 «Реалізація концепції «Нова  українська школа» в адаптаційному  циклі базової середньої освіти»: Нова українська школа: принципи та засади; Державний стандарт базової середньої освіти: структура та зміст; Освітня програма закладу освіти.

Педагогічні працівники розглянули: ключові засади Концепції Нової української школи; принципи компетентнісного підходу в навчанні; принципи діяльнісного підходу в освіті; нормативно-правову базу щодо забезпечення впровадження Концепції НУШ; психологічні особливості адаптаційного етапу при переході від початкової до базової освіти; психо-фізіологічні та соціально-психологічні особливості розвитку учнів 10-12 років; особливості формування і розвитку демократичних цінностей; Державний стандарт базової середньої освіти; ціннісні орієнтири базової середньої освіти. На тренінзі у учасників була можливість визначати предметний зміст і послідовність його опрацювання з урахуванням вимог Державного стандарту освіти, типових освітніх програм, попередніх результатів навчання учнів, їх освітніх потреб.

Дякуємо всім учасникам тренінгів за плідну роботу!



Немає коментарів:

Дописати коментар