вівторок, 23 серпня 2022 р.

Набір на участь у програмі "Школа вільна від насильства" в рамках концепції «Безпечна та дружня до дитини школа» (Стандарти 2 та 3 Концепції)

 

Громадська організація «Ла Страда-Україна»

оголошує конкурсний набір

закладів дошкільної освіти та загальної середньої освіти

на участь у програмі "Школа вільна від насильства" в рамках концепції «Безпечна та дружня до дитини школа» (Стандарти 2 та 3 Концепції)

Термін реалізації програми: серпень 2022р. - березень 2023р.

До участі запрошуються: педагогічні колективи, які вмотивовані створити та працювати в безпечному безнасильницькому освітньому середовищі.

За результатами конкурсного відбору до участі в програмі буде запрошено 40 закладів освіти з усієї України. Організатори, за результатами участі в навчальній програмі, залишають за собою право фінального відбору шкіл.

Колективи закладів освіти, які пройдуть конкурсний відбір:

● матимуть методичний та експертний супровід, завдяки якому зможуть привести у відповідність до вимог діючого законодавства внутрішню документацію та запровадити в освітній процес модель «Школа вільна від насильства»;

● приймуть участь в онлайн-тренінгах: «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти», «Вирішення конфліктів мирним шляхом», «Включення відновного підходу в освітній процес закладів освіти»;

● матимуть навчену тренерську команду з числа педагогів та дітей;

● отримають сертифікати про пройдене навчання (у відповідності до вимог законодавства, як підвищення кваліфікації);

● підвищать свою конкурентоспроможність серед інших закладів освіти;

● системно підійдуть до організації безпечного освітнього середовища в закладі освіти;

● забезпечать внутрішній аудит закладу;

● матимуть вмотивовану команду управлінців.

Як колективу закладу освіти стати учасником програми?

Для участі у конкурсі необхідно заповнити до 31 серпня 2022 аплікаційну форму за посиланням - https://forms.gle/UYcQRb18jwPUNNkb8. ВАЖЛИВО! Аплікаційні форми приймаються лише від керівника закладу освіти.

Результати конкурсного відбору буде оголошено 5 вересня 2022р.

Про програму:

Відповідно до Указу Президента України № 195/2020 від 25.05.2020 «Про Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі» Громадська організація «Ла Страда-Україна» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), спираючись на попередній, успішний досвід впровадження концепції “Безпечна і дружня до дитини школа” (лист МОН № 1/9 – 204 від 04.04.2018 «Про затвердження плану заходів щодо реалізації спільного проекту «Безпечна і дружня до дитини школа») протягом 2018-2019 рр. та листів МОН України № 1/9-414 від 27.06.2019 «Деякі питання щодо створення у 2019/2020 н.р. безпечного освітнього середовища, формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок», №195/2020 від 14.08.2020 «Про створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти та попередження і протидії булінгу (цькуванню)), ініціювали впровадження в освітній процес закладів освіти програму "Школа вільна від насильства"


Ознайомитись детальніше

Немає коментарів:

Дописати коментар