четвер, 23 березня 2023 р.

КПК «Педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти»

  22 березня 2023 р. завершилися 45-годинні курси підвищення кваліфікації за програмою «Педагогічні працівники (Викладачі предметів професійно-теоретичної підготовки, старші майстри, майстри виробничого навчання) закладів професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти». Супроводжували слухачів під час проходження КПК викладачі кафедри менеджменту освіти та психології – к.держ.упр., доцент Гревцева Євгенія Олександрівна і к.держ.упр., доцент Кравченко Тетяна Володимирівна.

Серед 76 слухачів КПК були представники закладів професійної, професійно-технічної та фахової передвищої освіти різних громад всіх районів Запорізької області: Мелітопольського, Бердянського, Пологівського, Василівського, Запорізького.

Слухачі мали можливість проходити КПК у зручному для них режимі: синхронно чи асинхронно, адже мали постійний доступ до навчально-методичних матеріалів КПК й відеозаписів вебінарів.

Онлайн-зустрічі були присвячені таким важливим і актуальним питанням як: співробітництво у професійній освіті: навчання на робочому місці, дуальна освіта, співпраця з роботодавцями; сучасні підходи та технології системи оцінювання здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти; самооцінювання педагогічної діяльності; збереження психологічного здоров’я суб’єктів освітнього процесу в умовах змін та надзвичайних ситуацій; запобігання та протидія насильству в закладах П(ПТ)О. В межах КПК слухачам для вивчення були запропоновані й інші теми та спецкурси, спрямовані на підвищення їх загальних і професійних компетентностей.

Попри складні умови сьогодення, слухачі продемонстрували високий рівень професіоналізму, відповідальності й прагнення до професійного розвитку! Наданий слухачами по завершенню КПК зворотній зв'язок є надзвичайно важливим для визначення освітніх потреб педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти з метою удосконалення механізмів їх задоволення під час КПК та підвищення якості післядипломної освіти в цілому.

Немає коментарів:

Дописати коментар